UMP jalin kerjasama dengan Neopeutics dalam bidang bioteknologi - Hazlina, Faizal (2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dalam bidang bioteknologi dengan syarikat bereputasi tinggi iaitu Neopeutics InCorporation (Neopeutics) yang merupakan peneraju di dalam bidang penemuan bahan aktif yang berpotensi untuk dijadikan ramuan produk farmaseutikal.