UMP jalin persefahaman dengan Micromidas Inc - Hazlina, Faizal (2016)
Dalam memperkasa bidang penyelidikan dan merancakkan hubungan strategik dengan syarikat antarabangsa, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Micromidas Incorporation yang terletak di Barat Sacramento, California baru-baru ini.