UMP jalin kerjasama dengan tujuh rakan strategik - UMP, PNC (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan tujuh rakan strategik yang mampu mengupayakan transformasi masyarakat secara strategik melalui sinergi kerajaan, akademia, industri dan komuniti bagi merealisasikan agenda memasyarakatkan teknologi selaras dengan aspirasi pelaksanaan Pelan Strategik UMP 2016-2020 universiti ini.