Produk penghawa dingin jimat tenaga raih pingat emas dan Anugerah Khas Croatia INOVA - Mohd Shahri, Mohd. Akhir (2017)
Produk penyelidikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) iaitu “Novel Lubricant Compressor for Automotive Air Conditioning System” yang diketuai pensyarah Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM), Dr. Wan Azmi Wan Hamzah (FKM) meraih pingat emas dan dianugerahkan Anugerah Khas “Croatia INOVA Special Award dalam Malaysia Technology Expo (MTE) yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. UMP juga berbangga dengan kejayaan meraih dua pingat emas, empat pingat perak dan sembilan gangsa.