Rutin penternak uji ketahanan sukarelawan UMP - Muhamad Firdaus, Azman; Nurnatasha Eizreena Atiqah, Abdullah (2017)
Jika lazimnya ketahanan fizikal diuji dengan aktiviti lasak seperti mendaki gunung atau kayuhan basikal jarak jauh, namun bagi 20 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Kelab InSmartive mereka memilih untuk melalui rutin sebagai penternak lembu dan kambing bagi menguji kelasakan dan kekentalan mereka dalam Projek Semaian Budi selama tiga hari baru-baru ini.