Memasyarakatkan teknologi agenda keterampilan UMP - UMP, PNC (2017)
Menjelang 15 tahun usia Universiti Malaysia Pahang (UMP) hari ini dimaknakan dengan ketrampilan cemerlang organisasi dan warga Universiti ini secara menyeluruh dengan meliputi semua dimensi yang menyumbang kepada persepsi, tanggapan dan penilaian umum terhadap keunggulan dan ketulenan pencapaian yang cemerlang. Daripada hanya 303 mahasiswa pada tahun 2002, jumlahnya telah meningkat kepada 10,404 orang pada tahun 2016. Sehingga kini UMP telah melahirkan seramai 16,812 graduan di peringkat diploma, sarjana muda, sarjana dan doktor falsafah.