Anas membanggakan UMP menang dalam Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu (PABM) Piala Perdana Menteri 2016 - Nor Salwana, Mohammad Idris (2016)
Pelajar Antarabangsa Universiti Malaysia Pahang (UMP), Anas Mohamad Husain Kassim yang berasal dari Negara Iraq membanggakan Universiti Malaysia Pahang (UMP) apabila berjaya meraih tempat ketiga dalam Pertandingan Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu (PABM) Piala Perdana Menteri 2016 baru-baru ini.