Buku Program Cabaran Kepimpinan Masa Hadapan Dari Kaca Mata YABhg Tun Dr. Mahathir Mohamad - UMP, PNC (2011)
Majlis Syarahan Umum adalah merupakan salah satu siri program Syarahan Umum Universiti yang merupakan satu program terancang yang bertujuan untuk menyalur dan menyebarluar ilmu kepada masyarakat. Secara tidak Iangsung, ianya juga merupakan sumbangan Universiti secara terus kepada masyarakat dalam usaha mengeratkan hubungan dua hala antara Universiti dan masyarakat.