Buku Program Perhimpunan Warga Universiti Malaysia Pahang Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri Malaysia & Majlis Perasmian Karnival Pengajian Tinggi Negara Zon Timur - UMP, PNC (2009)
Program Pendidikan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Bersama Rakyat merupakan program tahunan KPT dan telah dilaksanakan semenjak tahun 2005 berdasarkan makium balas positif yang diterima daripada kaunselor, pendidik, pelajar, ibu bapa, masyarakat umum dan stake holders lain. Program ini dilaksanakan dengan kerjasama Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).