UMP terima dua tokoh CEO baharu - UMP, PNC (2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima dua tokoh CEO baharu yang dilantik pihak Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dalam menjayakan Program CEO Faculty Programme. Mereka adalah Ketua Setiausaha Kementerian Pengangkutan, Dato Seri Hj Saripuddin Hj.Kasim yang dilantik di bawah cluster penjawat awam dan Ketua Pegawai Eksekutif Tenaga Nasional Berhad (TNB), Datuk Seri Ir. Azman Mohd yang mewakili syarikat berkaitan Kerajaan (GLC).