T-REX tawan puncak Gunung Berembun Cameron - Nor Fadzillah, Zulkipli (2016)
Seramai 78 orang ahli Kelab Rekreasi Universiti Malaysia Pahang yang dikenali dengan T-REX menganjurkan Kem Induksi T-Rex 2016 dalam menjayakan misi pendakian Gunung Berembun yang mempunyai ketinggian 1840 meter dari paras laut. Pendakian bermula dari tapak perkemahan Kem Sg. Pauh mengambil masa tiga jam sebelum peserta yang terdiri daripada pelajar tahun satu ini tiba di puncak Gunung Berembun.