PM rasmi kampus utama UMP dan penamaan Canseleri Tun Abdul Razak - UMP, PNC (2016)
Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak merasmikan kampus utama Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terletak di Kuala Pahang Pekan. UMP yang ditubuhkan sejak 14 tahun lalu berjaya mengubah lanskap sosio-ekonomi setempat penduduk di Kuala Pahang yang dahulunya dikenali sebagai perkampungan nelayan.