Garis Panduan Imej Korporat UMP - UMP, PNC (2011)
Setiap individu, bangsa, agama, masyarakat clan organisasi mempunyai identiti atau imej korporat yang tersendiri. Memandangkan Universiti Malaysia Pahang (UMP) merupakan sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang masih baharu di Malaysia, universiti merasakan satu imej korporat yang jelas clan positif perlu wujud dan diutamakan. Adalah penting bagi UMP untuk membina imej korporat yang sesuai dan cemerlang yang boleh dibanggakan oleh seniva warganya.