Academic Carnival 2009 - UMP, PNC (2009)
Program Academic Carnival 2009 adalah m erupakan program yang julung-julung kali diadakan di UMP. la bertujuan untuk memberi pendedahan kepada warga kam pus khususnya dan masyarakat luar am nya mengenai sistem pengajaran dan pembelajaran, mempromosikan UMP kepada masyarakat umum, mempromosikan kemudahan peralatan makmal, lawatan ke makmal akademik dan penggalakan kepada budaya invosai dan kreativiti.