UMP cakna bantu kebajikan pelajar - UMP, PNC (2016)
Isu masalah pelajar yang terpaksa `ikat perut ‘ di universiti sepatutnya tidak berlaku memandangkan setiap universiti awam mempunyai Tabung Kebajikan Pelajar yang diwar-warkan mengenai tujuan dan peranan tabung ini dalam membantu masalah kebajikan pelajar dari aspek kewangan, bantuan seperti perubatan, khairat kematian dan lain-lain sejak awal pelajar mendaftarkan diri.