Program PIMPIN manfaatkan warga UMP dan masyarakat setempat - Siti Sarah, Mohamad Rajimi (2017)
Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan meneruskan beberapa siri program Anda Tanya Ustaz Jawab pada setiap bulan mulai Februari depan yang diadakan secara bergilir di kedua-dua kampus UMP Pekan dan Gambang bagi meningkatkah pemahaman dan ilmu pengetahuan tentang kemusykilan agama, isu-isu semasa, soal dan jawab serta mewujudkan bank soalan yang dapat dijadikan sumber rujukan dalam kalangan warga universiti serta dikongsi bersama masyarakat.