UMP tawan puncak Gunung Kinabalu - Nor Juhaida, Basri (2017)
Kejayaan menawan Gunung Kinabalu pada tahun 2012 memberi inspirasi buat 22 pendaki Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terdiri daripada 13 orang pelajar, empat staf dan lima alumni UMP untuk menawan kembali Gunung Kinabalu dalam menjayakan Misi Pendakian Gunung Kinabalu 2017.