RERC terbit jurnal berfokuskan nadir bumi - UMP, LIB (2017)
Pusat Kajian Nadir Bumi (RERC), Universiti Malaysia Pahang menerbitkan jurnal berkaitan logam kritikal bukan sahaja berfokuskan nadir bumi tetapi juga logam kritikal yang lain seperti emas dan platinum.