Warga UMP tawan Gunung Kinabalu - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2017)
Seramai 22 pendaki Universiti Malaysia Pahang (UMP) terdiri daripada 13 pelajar, empat staf dan lima alumni UMP berjaya menawan Gunung Kinabalu dalam Misi Pendakian Gunung Kinabalu 2017 anjuran Pusat Sukan dan Kebudayaan dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UMP.