Pendaki UMP tawan Gunung Kinabalu - Zamzurina, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Seramai 22 pendaki dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menawan puncak Gunung Kinabalu dalam Misi Pendakian Gunung Kinabalu 2017 anjuran Pusat Sukan dan Kebudayaan dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UMP pada 10 hingga 14 Januari lalu.