Ramai alumni UMP jadi sukarelawan - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2017)
Kuantan - Walaupun sudah menamatkan pengajian di universiti, namun perasaan untuk menjadi sebahagian daripada warga kampus masih menebal.