UMP raih tempat ke-58 dunia kelestarian kampus - Siti Norizat, Shikh Abdul Jalil (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraih kedudukan ke-58 terbaik dunia berdasarkan usaha melestarian kampus dan pengurusan alam sekitar dalam penarafan UI-GreenMetric World University Ranking 2016 yang diterbitkan baru-baru ini.