UMP tempat ke-58 kampus lestari global - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2017)
Pekan- Universiti Malaysia Pahang (UMP) tersenarai pada kedudukan ke-58 terbaik dunia berdasarkan usaha kelestarian kampus dan pengurusan alam sekitar dalam penarafan UI-Greemetric World University Ranking yang diterbitkan, baru-baru ini.