UMP, PCHEBUST jalin kerjasama laksana program dwiijazah - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2017)
Pekan- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan sebuah institusi pendidikan dari China, Polytechnic College of Hebei University of Science & Technology (PCHEBUST) dalam melaksanakan program dwiijazah di Universiti berkenaan.