KKLW laksana NBOS bersama ECER, UMP - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Bera - Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah menjalinkan kerjasama dengan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi melaksanakan Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) dalam usaha melahirkan ramai tenaga kerja mahir.