UMP cipta aplikasi bantu pelajar hafal al-Quran - Amin Ridzuan, Ishak (2016)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya, membangunkan sebuah aplikasi telefon pintar dikenali Huffaz-M, bagi membantu pelajar pusat dan maahad tahfiz untuk menghafal al-Quran.