Kor SUKSIS anjur latihan luar dan kursus asas pertolongan cemas - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Skuad 1 dan 2 Kor Sukarelawan Polis Siswa/ Siswi (SUKSIS), Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada 5 Mei 2009 baru-baru ini telah menjalani Latihan Luar Siri 1/2009 di Pusat Latihan Felcra Tebing Tinggi, Segamat, Johor .