Pasukan Bola Sepak Pegawai Kanan UMP tumpaskan JKKK Kuala Tahan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Pasukan bola sepak yang diwakili Pegawai Kanan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang diketuai oleh Naib Canselor, Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim telah memenangi Perlawanan Bola Sepak Persahabatan apabila berjaya membolosi gol Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) Kuala Tahan dengan jaringan lima gol berbalas dua.