Robani, Roslinda olahragawan dan olahragawati terbaik MASUM 2009 - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Atlit lompat pagar negara, Robani Hassan dan jaguh lompat galah wanita kebangsaan, Roslinda Samsu dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati Majlis Sukan Universiti Universiti Malaysia (MASUM) 2008 yang berlangsung di Hotel M.S. Garden, Kuantan pada 4 April 2009 yang lalu.