UMP himpun intelek bincang isu pembangunan modal insan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Menurut Naib Canselor UMP, Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim pula, persidangan ini adalah medium terbaik bagi memberi peluang kepada pakar dan intelek dari pelbagai profesion membentangkan idea dan pandangan mereka tentang pembangunan modal insan serta berkongsi pendapat dengan peserta-peserta yang terdiri daripada dalam dan luar negara.