UMP bangunkan modal insan untuk terus bersaing - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
CREATE: Pertamanya, saya bagi pihak Sidang Editorial CREATE ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Tuan Haji atas kesudian dan kelapangan masa untuk di temu bual pada keluaran kali ini. Sebagai Pendaftar Universiti Malaysia Pahang (UMP), tentu sekali Tuan Haji mempunyai visi dan misi dalam membawa UMP mencapai satu tahap yang cemerlang dalam bidang pentadbiran sejajar dengan hasrat universiti untuk menjadi Universiti Pilihan Pertama, Bertaraf Dunia dan Berjenama.