1,565 pelajar baharu mendaftar di UMP - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Kira-kira 1,565 pelajar baharu Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi Sesi Pengajian 2009/2010 mendaftar di Kampus UMP pada 28 Jun 2009 baru-baru ini.