Warga UMP diseru realisasikan hasrat PM dalam 1Malaysia - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim menyingkap hasrat Perdana Menteri Malaysia , Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak menerusi slogan `1Malaysia’ ketika menyampaikan Pidato Khas Sempena Satu Tahun Pentadbiran beliau sebagai Naib Canselor UMP baru-baru ini di Astaka, UMP.