Kor SUKSIS uji ketahanan diri di Sungai Pahang - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Kuala Sungai Pahang menjadi saksi ujian getir ketahanan pelatih Kor Sukarelawan Siswa/Siswi (SUKSIS) Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang sedang menjalani beberapa siri latihan lasak pada 22 Mac 2009 yang lalu.