Warga UMP sambut Maulidur Rasul dengan penuh penghayatan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Seperti kelaziman, umat Islam di seluruh dunia akan menyambut hari sempena keputeraan Rasulullah SAW pada 12 Rabiulawal setiap tahun.