UMP tuan rumah Mesyuarat Ke-25 Jawatankuasa TNC (A & A) - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipilih menjadi tuan rumah Mesyuarat ke-25 Jawatankuasa Timbalan-Timbalan Naib Canselor / Rektor (Akademik & Antarabangsa) Instiusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Bil. 1/2009 pada 28 Februari 2009 baru-baru ini.