Prestasi universiti sentiasa dipantau - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Pengurusan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sepakat membangunkan Sasaran Kerja Tahunan (SKT) untuk dijadikan sebagai panduan dalam merencana perancangan dan operasi di setiap peringkat jabatan dalam universiti.