1,500 pelajar UMP kutuk serangan rejim tentera Israel - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Hampir 1,500 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai demonstrasi secara aman sebagai bantahan kekejaman yang dilakukan oleh rejim tentera Israel ke atas rakyat Palestin di Gaza.