UMP, PASDEC, Hicom Automotive bina jalinan kerjasama akademik, pembangunan penyelidikan dan modal insan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) memeterai hubungan kerjasama dengan Pasdec Holdings Berhad dan Hicom Automotive dalam satu majlis bersempena Majlis Perasmian Karnival Pengajian Tinggi Zon Timur di Dataran Canseleri pada 28 Februari 2009 baru-baru ini.