Gris sisa buangan mempunyai potensi dikomersialkan - Abdulbari, Hayder A. (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Hasil kajian Dr. Hayder A. Abdul Bari, Pensyarah Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA) bersama Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi), Universiti Malaysia Pahang (UMP) Profesor Dr. Rosli Mohd. Yunus mendapati gris daripada sisa-sisa buangan mempunyai potensi untuk dikomersialkan.