UMP terima lawatan dari Universiti Diponegoro, Indonesia - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui Fakulti Kejuruteraan Awam, & Sumber Alam (FKASA) dan Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA) telah menerima kunjungan rasmi dari Fakultas Teknik, Universiti Diponegoro (UNDIP), Indonesia selama dua hari bermula dari 15 hingga 16 Januari 2009 yang lalu.