UMP jalin kerjasama dengan 6 universiti luar negara - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) sekali lagi mencatat sejarah apabila memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan enam institut pengajian tinggi (IPT) luar negara.