15,000 pengunjung serbu Karnival Pengajian Tinggi Zon Timur di UMP - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Kira-kira 15,000 pengunjung dari seluruh negara menyerbu Karnival Pengajian Tinggi Negara Zon Timur di Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada 28 hingga 1 Mac 2009 baru-baru ini.