Daya kepimpinan graduan perlu diperkasakan - Canselor - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2009)
Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah bertitah, selaras dengan pindaan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971, satu pelan pembangunan dan kecemerlangan kepimpinan pelajar UMP perlu dirangka dengan baik supaya potensi mahasiswa terbabit dapat diperkasakan.