Pindah mangsa banjir lebih awal - Diana Surya, Abd Wahab (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
Kuantan - Strategi Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) memindahkan penduduk yang berada dalam kawasan berpotensi dilanda banjir lebih awal sebelum berlaku bencana tersebut dijangka dapat melancarkan lagi proses menyelamat dijalankan.