XPDC cinta Gunung Kinabalu - Mohd Esuadi, Mustaffa (2016)
Tempoh pendakian biasa ialah selama 3 hari 2 malam. Hari pertama, bermalam di Taman Kinabalu supaya kita bersedia untuk pendakian keesokan harinya. Hari kedua, mendaki dari Timpohon Gate (permulaan pendakian) ke paras 11,000 - 11,500 kaki dari aras laut. Bermalam di rumah rehat yang disediakan. Hari ketiga, seawal jam tiga atau empat pagi kita akan meneruskan perjalanan ke puncak (Low's Peak). Setelah puas di puncak anda dikehendaki turun semula hingga ke Timpohon Gate.