Pencerahan Pelan Strategik Universiti Malaysia Pahang (2016-2020) - UMP, LIB (Perpustakaan UMP, 2016)
Penceramah : YH Profesor Dato' Dr. Ishak bin Ismail, Penolong Naib Canselor Jabatan Hal Ehwal Korporat & Kualiti (JHKK) pada hari Jumaat, bertarikh 13 Mei 2016 pada jam 9.00 pagi - 11.00 pagi, bertempat di Sudut Bicara Ilmu, Aras 1 Perpustakaan Pekan. Peserta terdiri daripada kalangan Staf perpustakaan Pekan dan Gambang.