Perkongsian maklumat & kursus asas pengurusan perpustakaan - Kamariah, Gono (Perpustakaan UMP, 2016)
Dua pustakawan dari Perpustakaan UMP telah dilantik menjadi penceramah dalam kursus anjuran Perpustakaan Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS). Kursus Asas Pengurusan Perpustakaan/Pusat Maklumat ini diadakan pada 30 hingga 31 Mac 2016 dan dihadiri oleh 22 orang Pembantu Perpustakaan dan Pustakawan dari pelbagai agensi. Kursus ini bertujuan memberi pendedahan kepada para peserta tentang bidang kepustakawanan serta latihan khusus dalam bidang yang berkaitan.