Cara memulakan Kelab Buku - Mohd Ariffin, Abdul Aziz (Perpustakaan UMP, 2016)
Ingin bertemu dengan beberapa watak yang menarik? Bacalah buku. Sekiranya ingin bertemu dengan beberapa watak sebenar kehidupan yang menarik pula? Tubuhkanlah kumpulan buku! Kumpulan buku atau "kelab buku" merupakan cara yang baik untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan dan bertemu orang baharu sambil meneroka dan membincangkan hobi berkaitan buku.