UMP ejen transformasi, memasyarakatkan teknologi - Mohd Shariza, Abdullah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) berperanan sebagai ejen transformasi yang melewati parameternya sebagai sebuah menara gading dan gedung ilmu pengetahuan yang memerlukannya melipatgandakan usaha untuk memajukan masyarakat secara konstruktif dan terarah.